Kéményjavítás/kéményszerelés

KÉMÉNYJAVÍTÁS

Ha kéménybélelés, akkor FuranFlex technológiával!
Ha kéményjavítás vagy kéményszerelés, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

A kivitelezési hibák, a régebben megvalósított technológia szerint szerelt és a tulajdonos által vagy a szakértelem hiányában kialakított kémény kéményjavítás kapcsán sürgősen forduljon hozzánk segítségért!
Akár az élete is lehet a tét, ne kockáztasson a kéményfelújítással, mi elérhető áron biztosítjuk Önnek a profi kéményjavítást !

ELAVULT TECHNOLÓGIÁK

Gyakran a kiválóan kivitelezett kéménybélelések is problémát jelenthetnek, mivel a felhasznált anyagok és technológiák már elavultnak számítanak. Álszerénység nélkül nyugodtan kijelenthetjük, hogy a FuranflexTM eljáráshoz képest minden korábban használt kéménybélelési megoldás idejétmult.
Az alábbiakban néhány példával szeretnénk illusztrálni, hogy milyen következményei vannak a füstgázokból kicsapódó savas anyagoknak.

 • Elhasználódott béleletlen kémények
  A korrózió rövid idő alatt teljesen megemészti a béleletlen kémények kötőanyagát. Sok esetben még a betonnal is elbánik.
 • Korrodált kémények a padlástérben
  A kicsapodott savak hatására a korrózió olyan mértékű, hogy az már a kémény külső felületén is jól látható.
 • “Elfáradt” gázkémények
  A korózió olyan stádiumában vannak ezek a kémények, hogy már a stabilításuk is veszélybe került, mivel a kötőanyagok teljesen elbomlottak.
 • Átázott kémény
  A lecsapódott csersav tartalmú kondenzvíz által átitatott fal.
SZABÁLYTALAN KÉMÉNYSZERELÉS

Az egyik legnagyobb probléma -mind a kémények építése, mind a felújításuk során- a szakszerűtlen, szabálytalan szerelés. Ezekben az esetekben a kivitelező nemcsak anyagilag károsítja meg a megrendelőt, hanem komoly veszélynek is kiteszi az ügyfelet. Ismét nem csak arról van szó, hogy csökken a kémény hatékonysága, hanem tűzesetek, szénmonoxid mérgezések is kialakulhatnak.

Néhány tipikus példa:

 • Egyszerűen megoldott elhúzások
  A kémény hatékonyságát csökkentik ezek a megoldások. Könnyen eldugulhat, füstgázvisszaáramlást okozhat.
 • Szabálytalanul épített kémények
  A kéményépítési normákat és szabályokat figyelmen kivül hagyva, egyedi ízlés szerint épített kémények. Az azbeszt-cement (eternit) kémények rákkeltő anyagokat tartalmaznak.

A Szigeteletlen szerelt kémények életveszélyesek, mert télen fagydugó alakulhat ki, ami meggátolja a szabad füstgázáramlást. A “kéménykígyó ” című képen látható kémény ráadásul nem megfelelő anyagból készült.

 • Szabálytalan Furanflex bélelés
  A furanflex béléscső egyetlen ellensége a közvetlen napfény. A lent látható képen a béléscső azon része, amelyik közvetlen napfényt kapott, elkezdett porladni. Elkerülhető, ha a béléscsövet megfelelő méretűre vágják.
EGYEDI MEGOLDÁSOK

Helyszíni felméréseinken gyakran találkozunk “egyedi” megoldásokkal.
Ezek a szakszerűtlen füstelvezetési megoldások nemcsak nagyban csökkentik a kémények hatásfokát, de komoly veszélyt is jelentenek a lakók számára. A szénmonoxid mérgezés okozta halálesetek száma ijesztően magas és sajnos sokszor az okot ezekben a házilag kivitelezett kéményekben találjuk meg. A felhasznált anyagok általában nem megfelelőek, ami nagyban megnöveli a tűzesetek valószínűségét is. A nem szakemberek által szerelt “házi ” kéményeket mihamarabb meg kell szüntetni, mivel az így megtakarított pénz és idő emberéleteket követelhet.

Álljon itt néhány érdekes példa:

 • Szennyvízcsőből kémény
  Egyszerű és nagyszerű! Olcsó és könnyen szerelhető! A házi kivitelezések igazi mesterpéldája. Mivel PVC cső, ezért nem füsttömör és nem hőálló.
 • Szerelt kémény gatyaszár módra
  Egy igazi formatervező veszett el ennek a kéménynek a kivitelezőjében. Bár nem hatékony és tűzveszélyes, de legalább szép.
 • Konvektornak kialakított furcsa füstcsatorna
  Rendkivül zavaró és a hatékonyság is nagyon megkérdőjelezhető.
 • Kéménykígyó
  A szigeteletlen, külső szerelt kémény életveszélyes, mert télen fagydugú keletkezhet a kürtőben, ami elzárja a füst útját. Ez szénmonoxid visszaáramláshoz vezet. Ráadásul a képen látható kémény anyaga sem megfelelő, mivel nem biztosítja a megfelelő gáztömörséget., ezért nagyon alacsony huzattal rendelekzik, ami szintén visszaáramláshoz bezet. Ezen kívűl túl sok iránytörést tartalmaz, ami szintén huzatcsökkentő, valamint a járat tisztíthatóságát lehetetlenné teszi. Ezeket a tényezőket figyelembe véve a lent látható szerelt kémény működésképtelen és életveszélyes.
 • Szabálytalanul kialakított Furanflex béléscső
  A furanflex béléscső napfénnyel nem érintkezhet, mert az UV fény tönkreteszi. Az alábbi képen -szabálytalanul- szabadon hagyták a kitorkollási pontnál a furanflex csövet.

E-mail: royalkemeny@gmail.com 

Telefon: +36 30 350 26 34 – Szaktanácsadás

Neve (kötelező)

E-mail címe (kötelező)

Üzenete (kötelező)

[Kéményszerelés Budapest és kéménybélelés Pest megye]
Budapesten és Pest megyében ingyenes ipari kamerás helyszíni felméréssel
végezzük a munka pontos feltérképezését, akár kéménybélelés, kéményjavítás vagy kéményszerelésének, ami nem kötelezi Önöket a kéménybélelés, kéményjavítás vagy kéményrendszerek szerelésének megrendelésére.

Ha

kéményjavítás

vagy

kéményszerelés

, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

A kivitelezési hibák, a régebben megvalósított technológia szerint szerelt és a tulajdonos által vagy a szakértelem hiányában kialakított kémény kéményjavítás kapcsán sürgősen forduljon hozzánk segítségért!
Akár az élete is lehet a tét, ne kockáztasson a kéményfelújítással, mi elérhető áron biztosítjuk Önnek a profi kéményjavítást !