Felmerülő kérdések megválaszolása

Kémény és a felmerülő kérdések megválaszolása

Kémény és a felmerülő kérdések megválaszolása

150 150 kemeny

A Furanflex béléscsövet lehet-e szilárdtüzelésre használni?
Magyarországon a FuranflexTM csak gáztüzelésű kémény bélelésére kapott engedélyt. Fejlesztések történnek, hogy a FuranflexTM béléscső szilárd tüzelésre is alkalmas legyen.

Mennyi időt vesz igénybe egy átlagos kémény bélelése Furanflex technológiával?
A kivitelezés kezdetétől a helyreállítás befejezéséig 4-5 óra.

Miért kell áramlástechnikai méretezés?
Az áramlástechnikai méretezés alapján derül ki mekkora a huzatigénye a gázkészüléknek, mekkora belső keresztmetszetű csővel kell bélelni a kéményt, és hány darab légbeeresztő kell. Továbbá a kéményseprő vállalat szakemberei az áramlástechnikai méretezés alapján ellenőrzik a kivitelezést.

Miért kell kéményseprő-ipari szakvélemény?
Minden kéménybélelés után a kéményseprő vállalat szakemberei állapítják meg, hogy a kivitelezés során minden szabályosan történt. Amennyiben a vizsgálat során megállapítják, hogy nem megfelelően lett elvégezve a kéménybélelés, akkor a kéménybélelő cégnek ki kell javítani a felmerülő hibát.

Mitől lehet visszaáramlás?
Ha a gáz égésterméke maradéktalanul nem tud eltávozni a kéményjáraton keresztül, akkor
visszaáramlik a lakótérbe. Visszáramlás akkor keletkezik, ha a kéményjárat a készülékhez képest túl szűk, vagy dugult, esetleg a kémény légörvényben van, estleg túl sok készülék üzemel egy kéményjáratra kötve.

Mi az a légörvény?
Légörvény akkor keletkezhet, ha a kéményjárat felső kitorkollási pontjának környezetében magasabb építmény, esetleg fa van.

Hogyan lehet a légörvények ellen védekezni?
Légörvény esetén meg kell magasítani a kitorkollási pontot, addig a magasságig ameddig a magasabb épületek indokolják.

Mi az elektromos reteszelés?
Előfordulhat olyan eset, hogy egy kéményjáratra van kötve egy gáz vízmelegítő és egy cirkó készülék. Egy időben a két készülék nem üzemelhet, mert a kémény keresztmetszete nem megfelelő, ezért ez a szerkezet nem engedi működni a cirkó készüléket addig, amíg a vízmelegítő működik.

  • 0